Kaaskoek Melktert

Kaaskoek Melktert

Die traditsionele kaaskoek met Tant Sannie se Melktert by gevoeg

bestanddele

Kors

  • 1/ 1½ pakke Boudoir vinger beskuitjies
  • Kies tussen die volgende:
  • Die tertvulsel self kry 250ml Tant Sannie se
  • Melktert, dus hou party van die lekker sterk
  • weer gawe – 75ml tant sannie se melktert ge
  • meng met 75ml melk.
  • Die ligter weergawe is om net 150 ml melk
  • in die kors te gebruik.

TERT VULSEL

  • 20ml gelatine geweek in 100ml kookwater.
  • Verwarm 250ml Tant Sannie se Meltert
  • tot amper
  • kookpunt (moet dit nie kook nie)
  • Klits by gelatine vulsel (indien klonte vorm,
  • verhit weer en klits tot opgelos en glad)
  • Laat koel af tot lou warm
  • 2 x 250ml room (yskoud, dit is die geheim
  • om dit styf te klits)
  • 2 x 250g smooth maaskaas (yskoud)
  • 250ml suiker
  • 1 blikkie kondensmelk

metode

Kors

  • Pak vingerbeskuitjies in 2 rye in die lengte
  • van bak (32×22 cm)
  • Bedruip beskuitjies stadig met melk/
  • mengsel. Maak seker dat al die
  • beskuitjies van bo bedruip word om te
  • verseker dat almal klam is.
  • Moenie bekommerd wees as daar melk
  • onder in die bak is nie, die beskuitjies sal
  • dit absorbeer.
  • Sit in yskas.

TERT VULSEL

  • Klits room styf tot dit frummel soos
  • botter (dit verseker dat u die sagte
  • smelt-in-die-mond effek kry)
  • Klits maaskaas by. Klits suiker stadig by.
  • Klits kondensmelk by.
  • Neem 2 skeppe van room mengsel & klop
  • in by gelatine mengsel
  • Klits nou gelatine mengsel by room
  • mengsel.
  • Gooi oor kors, plaas in yskas tot gestol.

AFRONDING

  • Rasper 2 vingerbeskuitjies en /of bietjie
  • fyn kaneel oor tert.
[Sassy_Social_Share]

As Tant Sannie would say, “Life just got Lip Lek Lekker ” with the first-ever release of Tant Sannie se recipe / resepte book.

View more recipes

Leave a Comment